Oikeanlaisen valaistuksen suunnittelulla on iso rooli sisustuksessa. Valoilla luodaan tilaan haluttu tunnelma ja taataan tilan toimivuus. Yhdessä tilassa tulisi olla useampia erilaisia valonlähteitä, joita yhdistelemällä voidaan muokata tilan valaistusta tarpeen mukaan.
Epäsuora valaistus on helppo toteuttaa valolistan avulla. Tällöin valolista asennetaan seinän yläosaan lähelle kattoa ja valolistan sisälle asennetaan valonauha. Kun valolista asennetaan lähelle katonrajaa, saadaan tehtyä tarkka ja kapea valoraita. Kun taas halutaan tilavampi ja lempeämpi epäsuora valo, jätetään valolistan ja katon väliin enemmän tilaa. Sisustussuunnittelija on hyvä ottaa mukaan valaistuksen suunnitteluun, koska ammattilaisena hän osaa auttaa miettimään, millainen valaistus palvelee parhaiten juuri tietyssä tilassa.
Toteutimme meidän makuuhuoneemme epäsuoran valaistuksen WallArkin Lighting 1 -valolistalla. Asensimme valolistan ylös seinälle lähelle katonrajaa, jättäen kuitenkin tarpeeksi tilaa listan ja katon väliin, jotta valo pääsee kauniisti heijastumaan katon kautta huoneeseen. Liitimme valonauhan himmentimeen, jonka avulla voimme säätää ´valon kirkkautta ja luoda tilaan vuorokauden ajasta ja tarpeesta riippuvan tunnelman! Valolistoja on erinäköisiä ja on hyvä muistaa valita valolista, mikä sopii yhteen muun sisustuksen kanssa. Sisustussuunnittelija voi auttaa tässä, jotta lopputuloksesta tulee yhtenäinen, esteettinen ja harmoninen. Samalla asensimme seinälle peilipaneloinnit käyttämällä Panel 1- sekä Panel 7-koristelistoja.